Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 1 vepřové srdce
- 1 větší cibule
- 1 kyselá sterilovaná okurka
- 4 žampiony (dala jsem krémové)
- 1 lžička sardelové pasty
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 200 ml smetany ke šlehání (může být i 12%)
- 3 bobkové listy
- 6 kulatých pepřů
- šťávu z 1/2 citrónu
- hladká mouka
- olej
- cukr
- sůl
Postup Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka.
Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme na širší proužky, necháme stát.
V kastrůlku si uděláme jíšku z tuku a mouky, tu zalijeme vývarem ze srdce, rozšleháme a dochutíme sardelovou pastou, hořčicí, okurku nakrájenou na nudličky, žampiony nakrájené na kousky, vrátíme nakrájené srdce a doladíme cukrem, solí, šťávou z citronu-chutě musí být vyvážené, vaříme 20-30 minut!
Nakonec do omáčky přilijeme smetanu-omáčku můžeme ředit vývarem pokud je jí málo, ještě chvilku povaříme a můžeme stolovat.