Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

1 vepřové srdce
1 větší cibule
1 kyselá sterilovaná okurka
4 žampiony (dala jsem krémové)
1 lžička sardelové pasty
1 lžíce plnotučné hořčice
200 ml smetany ke šlehání (může být i 12%)
3 bobkové listy
6 kulatých pepřů
šťávu z 1/2 citrónu
hladká mouka
olej
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka.

  2. Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme na širší proužky, necháme stát.

  3. V kastrůlku si uděláme jíšku z tuku a mouky, tu zalijeme vývarem ze srdce, rozšleháme a dochutíme sardelovou pastou, hořčicí, okurku nakrájenou na nudličky, žampiony nakrájené na kousky, vrátíme nakrájené srdce a doladíme cukrem, solí, šťávou z citronu-chutě musí být vyvážené, vaříme 20-30 minut!

  4. Nakonec do omáčky přilijeme smetanu-omáčku můžeme ředit vývarem pokud je jí málo, ještě chvilku povaříme a můžeme stolovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!