Koreniste kusky s glazovanou karotkou a ryzou natural recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

800 g chudého (libového) vepřového masa (použila jsem kare)
Na marinádu:
1 polévkové lžíce dijonské hořčice
2 polévkové lžíce rajčatové pyré
4 polévkové lžíce sojové omáčky
1 polévkové lžíce Worchesterové omáčky
1 polévková lžíce kari
1/2 lžičky chilli
3 rozdrcené hřebíčky
8 polévkových lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrajame na 3 cm kusky a nalozime do marinady.

  2. Dobre premiesame a dame na 2-3 hodiny (najlepsie na noc) do chladnicky.

  3. Potom maso aj s marinadou opecieme na suchej panvici, nepridavame uz nijaky olej.

  4. Ryzu uvarime iba vo velkom mnozstve vody, nicim ju neochucujeme.

  5. Po uvareni scedime, nechame odkvapkat a prelozime do servirovacej misy.

  6. Recept na glazovanu karotku je na www.toprecepty.sk - glazovana karotka s piniovymi orieskami. Maso moze zostat v marinade aj dlhsie, chute sa lepsie premiesaju.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!