Koreniste kusky s glazovanou karotkou a ryzou natural recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 800 g chudého (libového) vepřového masa (použila jsem kare)
- Na marinádu:
- 1 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce rajčatové pyré
- 4 polévkové lžíce sojové omáčky
- 1 polévkové lžíce Worchesterové omáčky
- 1 polévková lžíce kari
- 1/2 lžičky chilli
- 3 rozdrcené hřebíčky
- 8 polévkových lžic oleje
Postup Koreniste kusky s glazovanou karotkou a ryzou natural
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrajame na 3 cm kusky a nalozime do marinady.
Dobre premiesame a dame na 2-3 hodiny (najlepsie na noc) do chladnicky.
Potom maso aj s marinadou opecieme na suchej panvici, nepridavame uz nijaky olej.
Ryzu uvarime iba vo velkom mnozstve vody, nicim ju neochucujeme.
Po uvareni scedime, nechame odkvapkat a prelozime do servirovacej misy.
Recept na glazovanu karotku je na www.toprecepty.sk - glazovana karotka s piniovymi orieskami. Maso moze zostat v marinade aj dlhsie, chute sa lepsie premiesaju.