Kostky z kolena dušené na tymiánu a na houbách recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- maso z vepřového kolena bez kosti a kůže
- 1 cibule
- 1 menší mrkev
- 1 menší petržel
- 4 snítky tymiánu
- 2 hrsti čerstvých hub
- 1 polévková lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- olej
- na zatření 1-2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1,5 dl vody
Postup Kostky z kolena dušené na tymiánu a na houbách
Postup přípravy receptu
-
Maso z kolena nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme tymián a až pak vložíme maso, které na oleji necháme zatáhnout.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky, houby opereme a necháme okapat a přidáme k masu, vše společně orestujeme, nakonec přidáme kečup, podlijeme vodou, osolíme a opepříme a necháme dusit, občas promícháme, protože houby mají tendnci se připékat.
Až bude maso měkké, vlijeme do něj mouku smíchanou s vodou, řádně promícháme a necháme provařit 15 minut.
Dochutíme podle své chuti solí nebo podle potřeby dolijeme vodou, pokud je šťáva příliš hustá.