Kotletky s hermelínovou majdou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 vepřové kotlety bez kosti
1 pórek
2 Hermelíny
100 g prosciutta
2 lžíce hladké mouky
mléko
pepř
sůl
oblíbená kořenící směs
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oblíbenou kořenící směsí a opečeme z obou stran na oleji. Udržujeme je teplé, například v alobalu.

  2. Ve výpeku osmažíme prosciutto, nakrájené na malé kousky, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout.

  3. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme mlékem do požadované hustoty.

  4. Do omáčky lehce vmícháme nakrájený Hermelín a odstavíme.

  5. Omáčku dosolíme, opepříme a případně trochu zastříkneme octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!