Kotlety pirátovo oko recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

800 g vepřové kotlety -použila jsem s kostí
50 g sardelových oček
lžíce nasekané máty nebo libečku
5 stroužků česneku
100 g rajčat
sůl
pepř
olej
1 lžíce másla
1 lžička hladké mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety jemně naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Osolíme, opepříme i zevnitř. Do vzniklé kapsy vložíme 2 sardelová očka, nasekaný libeček, nadrobno nasekaný stroužek česneku a plátek rajčete.

  2. Otvor uzavřeme párátkem a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Kotlety pak přendáme do pekáče, polijeme zbylým výpekem, přidáme lžíci másla, podle potřeby podlijeme trochou vývaru a pečeme doměkka.

  3. Vypečenou šťávu můžeme zahustit troškou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s opečenými bramborami, nebo kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!