Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

2 vykostěné králičí hřbety
150 ml bílého vína
2 lžíce dijonské hořčice s medem
4 plátky anglické slaniny
hrst vlašských ořechů
koření adžika
sůl
bílý pepř
olej
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.

  2. Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka orestujeme.

  4. Přilijeme polovinu vína, které necháme z velké části vyvařit.

  5. Vše přendáme do nádoby PH, přidáme zbytek vína, posypeme adžikou, mírně podlijeme vodou a dáme vařit. Kdo může použít nádobu PH na sporáku, orestuje přímo v ní.

  6. Vařila jsem na HIGH necelé čtyři hodiny.

  7. V půlce vaření přidáme ořechy.

  8. Na závěr šťávu zjemníme druhou lžící studeného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!