Králičí roláda se slaninou a červenou řepou recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

2 vykostěné králičí hřbety (cca 600 g)
250 ml zeleninového vývaru nebo vody
200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
200 g syrové červené řepy
5 sladkokyselých okurek
3 lžíce konzervovaného křenu
2 lžíce oleje
2 x 1 cm silný plátek másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
kuchyňský provázek nebo dvojitá nit na upevnění

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Okurky nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

  2. Králičí hřbety naklepeme, nejlépe přes potravinovou folii, a zlehka je po obou stranách okořeníme solí a pepřem.

  3. Pro snadnější zavinutí rolády položíme na pracovní desku velký kus potravinové folie. Na ni poklademe plátky anglické slaniny tak, aby se trochu překrývaly. Na slaninu položíme králičí hřbety, které potřeme křenem.

  4. Další vrstvu bude tvořit červená řepa a okurky. Nedáme všechno, jen tolik, aby šla roláda dobře srolovat. Tuto vrstvu zakryjeme dalšími plátky anglické slaniny a pomocí folie srolujeme do rolády.

  5. Roládu důkladně utáhneme nití a na velké pánvi v rozehřátém oleji prudce ze všech stran opečeme.

  6. V papiňáku na rozehřátém másle osmažíme cibuli. Na dno hrnce dáme nerezovou podložku a na ni položíme roládu. Zasypeme zbytkem řepy (2 lžíce odložíme stranou) a okurek a zalijeme vývarem, který jsme převařili v pánvi po opečení masa.

  7. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy zdroj tepla stáhneme na minimum, dusíme 30 minut. Po ochlazení z hrnce roládu vyjmeme, odstraníme nitě, naporcujeme a uchováme v teple.

  8. Do šťávy dáme 2 lžíce odložené řepy, plátek másla a necháme 3 minuty provařit. Jako příloha je vhodná rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!