Králičí stehna na loupaných rajčatech, skořici a pomeranči recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 4 králičí stehna
- 2-3 PL olivového oleje
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 4 hřebíčky
- 1 svitek skořice
- 2 PL sekané petrželky
- 1 lahůdková jarní cibulka nebo 2 bílé cibule
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- 1 pomeranč
- 2 bobkové listy
- 125 ml červeného vína
Postup Králičí stehna na loupaných rajčatech, skořici a pomeranči
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená králičí stehna osolíme, osušíme a důkladně potřeme ze všech stran olivovým olejem.
Omytou cibulku pokrájíme na malé kousky.
Pomeranč řádně omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru z pomeranče nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu.
Naložená loupaná rajčata i se šťávou promícháme také se šťávou a kůrou z pomeranče, osolíme, opepříme a nasekáme na hrubší kousky.
Ke králičím stehnům přidáme pokrájenou cibuli, rajčata, svitek skořice, bobkové listy a hřebíček.
Vše posypeme hrubě umletým barevným pepřem, zalijeme vínem a necháme takto naložené v nádobě, v chladu asi 3 hodiny.
Pekáček s naloženými králičími stehny přikryjeme druhým pekáčkem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut na 200 stupňů. Pak již stehna pečeme odklopená po dobu cca 25minut na 160-180 stupňů.
Bobkové listy, hřebíček, svitek skořice odstraníme, vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme solí nebo pepřem.
Stehna upravíme na talířích s rajčatovou omáčkou a opečeným bramborem. Zdobíme petrželkou a nakrájeným pomerančem.