Králík na čerstvých bylinkách a pecorinu recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

Králík
olivový olej
čerstvá jarní cibulka
čerstvý česnek
hrst nasekané petrželové nati
pár snítek čerstvé majoránky
plechovka loupaných rajčat nebo sušená rajčata(ne ta naložená v oleji)
strouhané pecorino
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Další recept italské tetičky, aby byl pokrm krásně vonavý a opravdu chutný, kladla mi na srdce nutnost použití opravdu všech přísad čerstvých. Může být problém s česnekem, v tom případě stačí i zelená nat z rostoucího česneku.

  2. Postup: Králíka naporcujeme a na olivovém oleji z obou stran jednotlivé porce krátce osmažíme.

  3. Dáme do pekáčku, mezi porce rozrtousíme kousky rajčat, nemusí jich být moc, tak půl plechovky. Potom posypeme posekanými bylinkami, cibulkou a česnekem. Na zavěr bohatě posypeme strouhaným pecorinem. Přiklopíme pekáček nebo použijeme alobal.

  4. Pečeme asi na 160 stupnů asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!