Králík na pivě recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 800 g králičích stehen
- 100 g anglické slaniny
- 3 - 4 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 200 g žampionů nebo praváků
- 3 lžíce oleje
- mletý černý pepř
- 300 ml pšeničného piva Krušovice
- 250 ml masového vývaru
- 3 lžíce strouhanky
- 1 snítka tymiánu nebo trochu sušeného
Postup Králík na pivě
Postup přípravy receptu
-
Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a porce králíka prošpikujeme a osolíme.
Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme prošpikovaná stehna, opepříme je a ze všech stran zprudka opečeme.
Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájenou šalotku, žampiony. Zalijeme pivem a vývarem, provaříme a vložíme králíka. Zvolna jej dusíme pod pokličkou přibližně 60 minut doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme.
Pak králičí maso vyjmeme, základ zahustíme strouhankou, přidáme tymián a provaříme. Hotového králíka podáváme s bramborovými noky nebo vařenými brambory a zdobíme bylinkami.