Králík na pivě recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

800 g králičích stehen
100 g anglické slaniny
3 - 4 šalotky
3 stroužky česneku
200 g žampionů nebo praváků
3 lžíce oleje
mletý černý pepř
300 ml pšeničného piva Krušovice
250 ml masového vývaru
3 lžíce strouhanky
1 snítka tymiánu nebo trochu sušeného

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a porce králíka prošpikujeme a osolíme.

  2. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme prošpikovaná stehna, opepříme je a ze všech stran zprudka opečeme.

  3. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájenou šalotku, žampiony. Zalijeme pivem a vývarem, provaříme a vložíme králíka. Zvolna jej dusíme pod pokličkou přibližně 60 minut doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme.

  4. Pak králičí maso vyjmeme, základ zahustíme strouhankou, přidáme tymián a provaříme. Hotového králíka podáváme s bramborovými noky nebo vařenými brambory a zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!