Králík na šalvěji recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

Dvě zadní nohy z králíka
150 ml bílého suchého vína
8 lístků šalvěje
4 stroužky česneku
černé olivy
2 lžíce másla
drůbeží vývar
olivový olej
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit.

  2. Přendáme do pekáčku, přidáme stroužky česneku, zbytek vína, vývar, přikryjeme a dusíme v troubě doměkka. Je-li třeba, podléváme během pečení vývarem.

  3. Když je maso téměř měkké, pekáč odkryjeme, přidáme šalvěj a dopečeme dozlatova.

  4. Na závěr vmícháme olivy a šťávu zjemníme zbývajícím máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!