Králík na uzeném bůčku a žampionech recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- králičí maso (stehna, přední běhy, hřbety)
- 4-5 žampionů
- 150 uzeného bůčku (prorostlého)
- 1 lžička másla
- 150 ml bílého vína
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžíce sladké papriky
- 2 lístky bobkového listu
- 2 kuličky nového koření
- vývar podle potřeby
- 1-2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Králík na uzeném bůčku a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený bůček. Přidáme nahrubo nakrájené žampiony společně restujeme dorůžova, odstavíme.
Do výpeku po králičím mase přidáme hladkou mouku, sladkou papriku, chvilinku promícháváme a přilijeme smetanu a víno. Pokud nám omáčka hned v začátku hodně zhoustne, přilijeme vývar.
Do smetanového základu přisypeme osmažený bůček se žampiony, bobkový list, nové koření a králičí maso. Společně dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Podáváme s knedlíkem.