Králík pečený v kořenové zelenině recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

4 králičí stehna
2 karotky
2 žluté mrkve
4 stonky řapíkatého celeru
2 kořenové petržele
olej na opečení
bobkový list
pepř
sůl
snítka petržele
0,5 l bílého vína
10 dkg anglické slaniny
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, opečeme na oleji dozlatova. Přidáme všechno koření při restování zeleniny.

  2. Obsah pánve nalijeme do pekáčku. Vložíme porce osoleného králíka a posypaného kmínem.

  3. Na něj položíme anglickou slaninu, zalijeme vínem a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200°C. Podáváme z bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!