Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 půlka staršího králíka
- zelenina do polévky (měla jsem doma sušenou)
- 2 lžíce sádla
- cibule
- hladká mouka
- 3-4 kyselé okurky
- fazolové lusky
- sůl
- mletý pepř
- zakysaná smetana
Postup Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky
Postup přípravy receptu
-
Králíka uvaříme doměkka se solí a zeleninou, maso obereme a nakrájíme, vývar přecedíme - část použijeme na omáčku, ze zbytku je výborná polévka.
Na sádle zpěníme drobně krájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme. Za stálého míchání zalijeme částí zchladlého vývaru, přidáme drobně krájené okurky, pokrájené fazolové lusky a dobře provaříme.
Během varu dochutíme mletým pepřem, lehce okyselíme trochou nálevu z okurek nebo kapkou octa a je-li třeba, dosolíme.
Vložíme maso a vmícháme kysanou smetanu (do misky odebereme dvě naběračky horké omáčky, rozmícháme v ní smetanu a vše vlijeme zpět do hrnce). Podáváme s těstovinami.