Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 půlka staršího králíka
zelenina do polévky (měla jsem doma sušenou)
2 lžíce sádla
cibule
hladká mouka
3-4 kyselé okurky
fazolové lusky
sůl
mletý pepř
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Králíka uvaříme doměkka se solí a zeleninou, maso obereme a nakrájíme, vývar přecedíme - část použijeme na omáčku, ze zbytku je výborná polévka.

  2. Na sádle zpěníme drobně krájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme. Za stálého míchání zalijeme částí zchladlého vývaru, přidáme drobně krájené okurky, pokrájené fazolové lusky a dobře provaříme.

  3. Během varu dochutíme mletým pepřem, lehce okyselíme trochou nálevu z okurek nebo kapkou octa a je-li třeba, dosolíme.

  4. Vložíme maso a vmícháme kysanou smetanu (do misky odebereme dvě naběračky horké omáčky, rozmícháme v ní smetanu a vše vlijeme zpět do hrnce). Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!