Králík se šalvějovou nádivkou recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 králík
- 200 g slaniny
- 1 menší kyselejší jablko
- 8 sušených švestek
- 1 malá cibule
- 10 listů šalvěje
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
Postup Králík se šalvějovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Králíkovi oddělíme přední i zadní nohy.
Hřbet se žebry opatrně vykostíme a zadní stehna také.
Osolíme, opepříme.
Odřezky nakrájíme na malinké kousky.
Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme.
Pak přidáme odřezky masa, nakrájenou polovinu švestek, na kostičky nakrájené jablíčko a posekanou polovinu šalvěje, osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme.
Odstavíme a vmícháme vejce.
Touto směsí naplníme maso ze hřbetu i stehen, svážeme do rolád a opečeme ze všech stran na oleji.
Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené (cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka.
Během pečení přeléváme výpekem. Kdo chce, může si výpek podle svých zvyklostí zahustit.