Králík v krémové hořčičné omáčce a bramborové šišky recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 200 g králičích běhů
- 40 g cibule
- 20 g + 20 g másla
- 5 g hladké mouky
- 10 g dijonské hořčice
- 1 g tymiánu
- 300 ml vývaru
- 2 g petržele
- 50 ml smetany
- 150 g brambor
- 60 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 5 g jarní cibulky
Postup Králík v krémové hořčičné omáčce a bramborové šišky
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte ½ másla a na něm z obou stran maso opečte. Poté jej dejte stranou.
Nakrájejte cibuli nadrobno a na stejné pánvi ji orestujte dozlatova. Přimíchejte hořčici, lístky tymiánu a zaprašte hladkou moukou.
Přilijte vývar a dobře promíchejte. Vložte maso a duste na mírném ohni 20 minut.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Bude to trvat asi 15 minut. Poté je oloupejte a nastrouhejte. Smíchejte s hrubou moukou a vejcem, poté ručně tvarujte šišky.
Bramborové šišky vařte v osolené vroucí vodě. Od chvíle, kdy vyplavou, vařte ještě 3 minuty. Poté je orestujte na druhé polovině másla spolu s na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a petrželí.
Maso vyjměte z pánve a omáčku rozmixujte dohladka a zjemněte smetanou. Poté podávejte maso přelité omáčkou spolu s bramborovými šiškami.