Krémová polévka s pórkem a bramborami recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olivového oleje
220 g pórku pouze tence nakrájené bílé části
1 nahrubo rozsekaná velká cibule
900 g kuřecího vývaru
450 g brambor (oloupaných a na kostičky nakrájených)
bílý pepř
5 lžic žervé
nakrájená čerstvá pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, vmícháme pórek a cibuli s pětinou vývaru.Přiklopíme a za občasného míchání vaříme 10 minut, dokud zelenina nezměkne, neměla by zhnědnout.Přidáme brambory a promícháme.

  2. Přilijeme polovinu zbylého vývaru a přivedeme k varu.Částečně přiklopené vaříme 15 až 20 minut, dokud brambory nezměknou. Odstavíme z plotny. Přelijeme do mixéru nebo kuchyňského robota a zpracujeme na hladké pyré.

  3. Zbylý vývar nalijeme do hrnce.Přidáme zeleninové pyré a polévku mírně vaříme, stále mícháme. Opepříme.

  4. Odstavíme z plotny a vmícháme žervé.Rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a ozdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!