Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 ks chlazených křepelek (220g/ks)
2 dcl kuřecího vývaru
sůl
pepř
tymián
50 g másla
1 rohlík
1 vejce
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin.

  2. Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení.

  3. Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku.

  4. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut a na poslední chvilku cca 15 minut odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měli zlatavou barvu.

  5. Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!