Křidélka v pivní omáčce recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 6 kuřecích křidélek
- sůl
- pepř
- 1 česnek
- 2 cibule
- olej
- majoránka
- tymián
- bazalka
- 250 ml piva
- 6 lžic kečupu
- 2 lžíce hořčice
Postup Křidélka v pivní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Křidélka osolíme a okořeníme pepřem.Česnek a cibuli oloupeme.Půl česneku rozmačkáme, zbytek i s cibulí nakrájíme.
Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dochutíme rozmačkaným česnekem, majoránkou,tymiánem a bazalkou.
Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme cca 15 minut.Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a hořčicí a směs vlijeme ke křidélkům.
Vložíme do trouby a pečeme doměkka.Když jsou křidélka měkká a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme. Podáváme s pečivem nebo rýží. Zapijte vychlazeným pivem:).