Křidélka v pivní omáčce recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

6 kuřecích křidélek
sůl
pepř
1 česnek
2 cibule
olej
majoránka
tymián
bazalka
250 ml piva
6 lžic kečupu
2 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka osolíme a okořeníme pepřem.Česnek a cibuli oloupeme.Půl česneku rozmačkáme, zbytek i s cibulí nakrájíme.

  2. Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dochutíme rozmačkaným česnekem, majoránkou,tymiánem a bazalkou.

  3. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme cca 15 minut.Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a hořčicí a směs vlijeme ke křidélkům.

  4. Vložíme do trouby a pečeme doměkka.Když jsou křidélka měkká a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme. Podáváme s pečivem nebo rýží. Zapijte vychlazeným pivem:).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!