Křimický řízek recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřové pečeně
500 g bílého zelí
sůl
pepř
4 vejce
6 stroužků česneku
hladká mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso si osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.

  2. Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Promícháme a zalijeme rozvrdlanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto.

  3. Na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme. Malá rada kdo moc nezná jakým zpusobem, položíme si na ruku maso, potřeme směsí a opatrně překlopíme do oleje. Na pánvi pak doděláme hořejšek směsí pomocí lžící.

  4. Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarka, kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!