Krkovice s anglickou slaninou a volským okem v sýru recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 plátky vepřové krkovice o síle cca 2 cm
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 3 větší cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 plátek másla o síle 1 cm
- 3 lžíce worcesterové omáčky
- 100 ml vývaru nebo vody
- 200 g goudy nebo eidamu
- 2 vejce
- mletý barevný pepř
- sůl
- nasekaná zelená bylinka podle chuti
Postup Krkovice s anglickou slaninou a volským okem v sýru
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa hřbetem ruky naklepeme a nařízneme na okrajích. Mírně osolíme, opepříme a vetřeme prolisovaný česnek.
Sýr nastrouháme na jemných slzičkách a rozdělíme na dva díly.
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme ji do velké pánve do dvou lžic rozehřátého oleje na 5 minut restovat. Poté cibuli nahrneme k okraji a do pánve dáme zlehka osmažit plátky anglické slaniny. Po osmažení ji odložíme na talíř.
Do pánve přidáme poslední lžíci oleje, plátek másla a po rozehřátí na tomto po obou stranách zprudka opečeme plátky masa. Když je maso opečené i z druhé strany, rozhrneme pod něj cibuli, zalijeme omáčkou a vývarem.
Na každý plátek masa dáme 3 ks opečené slaniny a ze sýra vytvarujeme hlubší ohrádku. Do každé opatrně vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bylinkou. Zakryjeme poklicí a na středně silném stupni sporáku necháme vejce zatáhnout (cca 5 minut).
Na talíři posypeme nakrájenou bylinkou a podáváme s vařenými bramborami.