Krkovička na bazalce s lesními houbami a cuketovým kuskusem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky krkovičky
- talíř lesních hub
- 250 g kuskusu
- 3 mladé cuketky
- 2 jarní cibulky
- cca 10 lístků bazalky (nejlépe citronové)
- 100 ml bílého vína
- máslo
- olivový olej
- grilovací koření na zeleninu (nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup Krkovička na bazalce s lesními houbami a cuketovým kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, trošku olivového oleje a zprudka opečeme plátky krkovičky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme bazalku a zvolna dusíme doměkka.
Očistěné houby osolíme a podusíme na másle. Vyjmeme je z pánve, přidáme olej a podusíme bílé části jarních cibule a kostičky cuket, ochucené kořením na zeleninu nebo jen osolené a opepřené. Měly by zůstat pevné.
Kuskus připravíme podle návodu, promícháme s podušenou zeleninou, přidáme vypečenou šťávu z masa a jemně pokrájenou cibulkovou nať.
Na talíře rozdělíme plátky masa a pokryjeme podušnými houbami. Podáváme s kuskusem.