Krkovička na bazalce s lesními houbami a cuketovým kuskusem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky krkovičky
talíř lesních hub
250 g kuskusu
3 mladé cuketky
2 jarní cibulky
cca 10 lístků bazalky (nejlépe citronové)
100 ml bílého vína
máslo
olivový olej
grilovací koření na zeleninu (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, trošku olivového oleje a zprudka opečeme plátky krkovičky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme bazalku a zvolna dusíme doměkka.

  2. Očistěné houby osolíme a podusíme na másle. Vyjmeme je z pánve, přidáme olej a podusíme bílé části jarních cibule a kostičky cuket, ochucené kořením na zeleninu nebo jen osolené a opepřené. Měly by zůstat pevné.

  3. Kuskus připravíme podle návodu, promícháme s podušenou zeleninou, přidáme vypečenou šťávu z masa a jemně pokrájenou cibulkovou nať.

  4. Na talíře rozdělíme plátky masa a pokryjeme podušnými houbami. Podáváme s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!