Krkovička na červeném víně recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 plátky krkovičky
- 2 lžíce oleje
- hladká mouka na obalení
- 3 stroužky česneku
- cca 2 dcl červeného suchého vína
- 2 lžíce kečupu -dala jsem ostrý
- lžíce posekané
- zelené petrželky
- pepř
- sůl
Postup Krkovička na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Krkovici si naklepeme, osolíme a opepříme.
Maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na 2 lžících oleje.
Pak je přeložíme do pekáčku.
Na výpeku z krčků mírně orestujeme plátky česneku, přidáme víno, kečup a necháme cca 15 minut probublávat.
Vínovou směsí zalijeme krkovici, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut na 140°C.
Ke konci pečení odkryjeme a několik málo minut pečeme na barvu. Podáváme s bramborami, rýží, popřípadě i s knedlíkem, podle chuti každého.