Krkovička v tomatovo-jablečné omáčce s tymiánem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřové krkovice
1 konzerva tomatového pyré
2 jablka
cca větviček čerstvého tymiánu opatrně je dost aromatický/
olej
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme tomatové pyré, tymián a necháme dusit.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná a na menší kousky pokrájená jablka a vaříme do změknutí masa. Pozor, aby se nám jablka nerozvařila. Měla by být měkká, ale zůstat pevná.

  3. Na konec zjemníme máslem, už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!