Křupavé karbanátky s houbami a brokolicí recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého masa
brokolice
1 červená cibule
6 krémových žampionů
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
himálajská sůl
bílý pepř
Na smažení:
olej z vlašských ořechů
Na obalení:
kukuřičná strouhanka speciál se sladkou paprikou

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozebereme brokolici na růžičky, omyjeme a dáme vařit na 5 minut. Brokolici pak scedíme a dáme do studené vody. Poté ji najemno nakrájíme.

  2. Mezitím dáme do mísy mleté maso, brokolici, houby, drobně nakrájené, dále přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, vajíčka, mouku, sůl a pepř. Celé vše promícháme, uděláme placičky a odložíme na talířek.

  3. Kukuřičnou strouhanku, ve které budeme karbanátky obalovat, nasypeme zvlášť do mísy nebo na talíř, ne celou, jen podle potřeby.

  4. Karbanátky lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z vlašských ořechů z obou stran do zlatova. Hotové karbanátky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!