Křupavé máslové sušenky s belgickou čokoládou recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

Suroviny na cca 30 sušenek:
200 g hladké mouky
130 g změklého másla
105 g moučkového cukru
15 g vanilkového pudinkového prášku
1 lžička vanilkového extraktu
1 vejce
mandlové plátky
100 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dejte změklé máslo a moučkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.

  2. Dále přilijte vanilkový extrakt a vejce. Opět vše vyšlehejte.

  3. Do směsi přisypte vanilkový pudinkový prášek a hladkou mouku. Opět prošlehejte.

  4. Sultánku (špičku) si dám do cukrářského sáčku, který naplním vzniklým těstem. Na pečící papír pomocí špičky a sáčku vytlačte těsto. Je potřeba si papír přidržovat, aby vám šla špička odtrhnout. Sušenky jsem zkoušela dělat i na silikonové folii na makronky, kde to šlo líp. Špičku jsem dala na podložku a vytlačila jsem těsto. Nadzvedla jsem ji až tehdy, bylo-li těsto k okraji.

  5. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Dobu pečení hlídejte a sušenky kontrolujte.

  6. Upečené sušenky nechte vychladnout na mřížce a poté přendejte na tác. Do každé sušenky vložte plátek mandle.

  7. Rozehřejte čokoládu, já použila belgickou, a tu po lžičkách nanášejte na mandle. Mandle je v sušence proto, aby čokoláda nevytekla.

  8. Sušenky dejte do lednice, aby čokoláda zatuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!