Křupavé preclíky recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 1/4 l vlažného mléka
- 7,5 dkg rozpuštěného másla
- 7,5 dkg rozpuštěné hery
- 2 malé odměrky soli rovné
- 3 dkg cukru
- 1/2 kg hladké mouky
- 3 dkg droždí čerstvého
- na posyp mák nebo sezam
- hrubá sůl
- vajíčko na potření
Postup Křupavé preclíky
Postup přípravy receptu
-
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit.
Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je hodně mastné, tak to má být, nelepí se na ruce a nepotřebujeme žádnou mouku na podmoučení.
Klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme mákem.
Vložíme do rozpálené trouby, aby byly preclíky křupavé, pečeme nejprve tak na 170°C, když začnou trochu červenat, stáhneme teplotu a spíše sušíme, dokud nejsou pěkně zlatavé. Já peču na horkovzduch. Těsto jsem dělala v pekárně, ale jde to i bez ní. Dělala ho už moje babička a ta taky žádnou pekárnu neměla. Těsto vyjde na tři plechy.