Křupavé preclíky recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

1/4 l vlažného mléka
7,5 dkg rozpuštěného másla
7,5 dkg rozpuštěné hery
2 malé odměrky soli rovné
3 dkg cukru
1/2 kg hladké mouky
3 dkg droždí čerstvého
na posyp mák nebo sezam
hrubá sůl
vajíčko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit.

  2. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je hodně mastné, tak to má být, nelepí se na ruce a nepotřebujeme žádnou mouku na podmoučení.

  3. Klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme mákem.

  4. Vložíme do rozpálené trouby, aby byly preclíky křupavé, pečeme nejprve tak na 170°C, když začnou trochu červenat, stáhneme teplotu a spíše sušíme, dokud nejsou pěkně zlatavé. Já peču na horkovzduch. Těsto jsem dělala v pekárně, ale jde to i bez ní. Dělala ho už moje babička a ta taky žádnou pekárnu neměla. Těsto vyjde na tři plechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!