Křupavé škvarkové pagáče recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

300 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
400 g škvarků
2 vejce
20 g droždí
150 ml mléka
sůl
žloutek nebo vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku rozmícháme vlažné mléko, droždí a lžíci hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme ostatní, přilijeme kvásek, zaděláme těsto a pak přidáme škvarky. Necháme vykynout asi půl hodiny.

  2. Pak z kusu těsta vyválím váleček, nakrájím na kousky, tvořím kuličky a ty dám na plech kynout. Plech nemusí být vymazaný, těsto je dost tučné.

  3. Po asi 15 minutách každou kuličku rozplácnu kovovým kolečkem, které používám na bramborový salát nebo paličkou na maso (čtverečkovanou stranou).

  4. Kuličky se zploští a mají ozdobený povrch. Pomažu vejcem, sypu pekařskou (hrubou) solí a kmínem. Peču v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!