Krůtí kostky pikant s hráškem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kg krůtího masa (prsa)
500 g mraženého hrášku
1 menší cibule
koření Tandoori masala
koření Smoked chilli od J.Olivera
Rama cremefine
instantní jíška
olej
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky.

  2. V oleji (cca 1 dcl) rozpustíme 1 kávovou lžičku koření Tandoori masala a stejné množství soli.

  3. Vzniklou směs vetřeme do nakrájeného krůtího masa a dáme odležet do lednice minimálně na 2 hodiny.

  4. Maso zprudka opékáme a lehce okořeníme kořením z mlýnku od J.Olivera - Smoked chilli. Opékáme, dokud není krůtí maso hotové a pěkně opečené.

  5. Do menšího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou cibuli a to tak, aby byla jen do sklovata.

  6. Přidáme rozmražený hrášek a zalijeme jednou lahvičkou Ramma cremefine na vaření.

  7. Dusíme cca 15 minut a dle chuti osolíme, opepříme a dle potřeby případně zahustíme zlehka světlou instantní jíškou, ale není to nutné. Příloha - opečené bramborové plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!