Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 plátek krůtích prsou
100 g valašského bůčku
1/2 cibule
2 stroužky česneku
špetička pepře čtyř barev
3 kuličky nového koření
špetička koření na steaky
špetka mletých chilli papriček
olej
1 rajče
1 bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Koření smícháme v hrníčku a použijeme najednou.

  2. Nejprve do naklepaného plátku vetřeme koření, zatím rozehřejeme olej a na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme po obou stranách, aby se zatáhlo. Pak ho dáme stranou.

  3. Vložíme cibuli, česnek a bůček nakrájený na kostičky a osmahneme do růžova. Vrátíme maso a podlejeme - stačí voda, ale může být i vývar.

  4. Velice pomalu dusíme do měkka, podle tloušťky plátku cca 40 min.

  5. Občas zamícháme a během doby dušení obrátíme. Vody dáváme jen málo, aby se vytvořia kvalitní šťáva, kterou není třeba zahušťovat.

  6. Před dokončením - asi 5 min. vhodíme k masu půlku nakrájené papriky a vypneme plotýnku. Pak jen dáme na talíř, doplníme druhou půlkou papriky a rajčetem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!