Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 plátek krůtích prsou
- 100 g valašského bůčku
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetička pepře čtyř barev
- 3 kuličky nového koření
- špetička koření na steaky
- špetka mletých chilli papriček
- olej
- 1 rajče
- 1 bílá paprika
Postup Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou
Postup přípravy receptu
-
Koření smícháme v hrníčku a použijeme najednou.
Nejprve do naklepaného plátku vetřeme koření, zatím rozehřejeme olej a na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme po obou stranách, aby se zatáhlo. Pak ho dáme stranou.
Vložíme cibuli, česnek a bůček nakrájený na kostičky a osmahneme do růžova. Vrátíme maso a podlejeme - stačí voda, ale může být i vývar.
Velice pomalu dusíme do měkka, podle tloušťky plátku cca 40 min.
Občas zamícháme a během doby dušení obrátíme. Vody dáváme jen málo, aby se vytvořia kvalitní šťáva, kterou není třeba zahušťovat.
Před dokončením - asi 5 min. vhodíme k masu půlku nakrájené papriky a vypneme plotýnku. Pak jen dáme na talíř, doplníme druhou půlkou papriky a rajčetem.