Krůtí plátek po normandsku recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

300 g krůtích prsou (nebo kuřecích)
1 větší kyselejší jablko
2 lžíce oleje
30 g másla
bylinky
sůl
bílý pepř
citronová šťáva
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Den předem můžeme, (ale nemusíme,) plátky osoleného masa naložit do olivového oleje a bylinek (bylinky takové, jaké sami preferujete, já jsem použila rozmarýn, šalvěj a špetku tymiánu - vše rozdrcené) Maso takto připravené, vložíme na rozehřátou pánev a opékáme.

  2. Předtím jsme ozdobně nakrájeli jedno středně velké jablko a vložili ho zatím do studené vody, okyselené citronovou šťávou, aby nezhnědlo, zbytek jablka, co nám zbyl po okrájení, nakrájíme na plátky a přidáme na pánev k opékanému masu.

  3. Jablko na pánvi jemně posypeme mletou skořicí a trošinku osolíme. Opékáme společně s masem, během pečení na pánev nalijeme dvě lžičky citronové vody, ve které se koupalo nakrájené jablíčko a závěrem dáme na maso rozpustit máslo. Vše na pánvi mírně protřeseme a podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

  4. Na talíři vypadá velmi hezky ozdobně nakrájené jablíčko, které umocní pocit z tohoto lahodného pokrmu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!