Krůtí ranečky se zelím recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 krůtí (kuřecí nebo vepřové plátky)
sůl
pepř
1 větší cibule
15 dkg anglické slaniny
kysané zelí
olej nebo lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Plátky jemně naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky stejně tak, jako slaninu a na pánvi opečeme. Po chvíli přidáme zelí, ochutíme podle zvyku (sůl, cukr) a hned odstavíme.

  2. Směs naklademe do půlky rozklepaných plátků a rukou přimáčkneme. Plátky se zelím přehneme, uděláme kapsy, spíchneme ze všech stran párátky tak, aby zelí nevypadlo.

  3. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme ze dvou stran, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zbylou část zelí, nepatrně podlijeme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit do změknutí.

  4. Když jsou kapsy hotové, odebereme několik lžic zelí se slaninou a smícháme s rozšťouchanými brambory jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!