Krůtí řízky recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 krůtí stehenní řízky (1 ks cca 200 g)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- ¾ lžičky sušeného zázvoru
- ½ lžičky citronového pepře
- šťáva ze 2 pomerančů
- sůl
- strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
Postup Krůtí řízky
Postup přípravy receptu
-
V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem.
Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků, nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).
Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.