Krůtí řízky recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 krůtí stehenní řízky (1 ks cca 200 g)
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
¾ lžičky sušeného zázvoru
½ lžičky citronového pepře
šťáva ze 2 pomerančů
sůl
strouhanka na obalení
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem.

  2. Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků, nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

  3. Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  4. Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!