Krůti roláda s bezlepkovou náplní recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

1 krůtí prso
2 větší cibule
1 velká palička česneku
2 vejce
5 plátků šunky
BL strouhanka
pepř, sůl, červená paprika
hrst BL mouky
hrst libečku
1 kalíšek drůbežího gelového bujonu
oříšek másla
přepuštěné máslo ghee

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli pokrájíme na drobno a na 1 PL ghee osmahneme na pánvi, až jí začnou kraje lehce zlátnout. Vysypeme ji do mísy, prolisujeme půl hlavičky česneku, přidáme sůl, pepř, usekaný libeček, šunku na jemno, vejce, 1 PL ghee a promícháme. Přidáváme strouhanku a vymícháme. Necháme chvilku stát, protože BL strouhanka je žíznivá. Záměrně proto nepíši množství. Po chvíli zase promícháme a případně přidáme ještě trochu strouhanky. Konzistence má být lehce hustá.

  2. Maso očistíme od blan a cancourků masa. V půlce na podél lehce nařízneme a rozevřeme. Po rozevřených stranách opět podélně nařízneme a tak děláme celý kus masa, až se nám otevře. Přes fólii rozklepeme do plátu. Ten osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Naneseme náplň a stočíme. Pomocí párátek spíchneme, aby nám roláda držela. Smícháme BL mouku se solí a červenou paprikou a maso v ní důkladně obalíme. Na pánvi rozpustíme 1 PL ghee a maso na ní ze všech stran osmahneme.

  3. Do pekáče nakrájíme na hrubo cibuli, usekáme zbytek česneku. Na to položíme osmahlou roládu. Na výpek v pánvi přilejeme sklenku vody, vhodíme gelový bujon a odvaříme. Po odvaření vlijeme pod maso. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Hned teplotu snížíme na 160°C a pečeme cca hodinu. Následně odklopíme a pečeme při 180°C do zlatavé barvy. Po upečení maso vyjmeme, výpek v pekáči rozmixujeme a ve šťávě rozmícháme oříšek másla.

  4. Maso pokrájíme na plátky a servírujeme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!