Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 450 g kuřecích prsou nakrájených na kousky
- 75 ml bílého neslazeného jogurtu
- 25 g mandlí
- 1 velké rajče nakrájené nadrobno
- 2x2cm čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička Garam masala
- 1/3 lžičky pálivého čilli koření
- sůl
- 1 větší červená cibule nakrájaná nadrobno
- 50 ml sladké smetany
- hrst koriandru
- olej
- máslo
Postup Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde
Postup přípravy receptu
-
Mandle v mixéry rozdrvíme.
Pridáme k nim do mixéra nakrájanú paradajku, zázvor, cesnak a Garam masala a vymixujeme na pastu.
Do misky si dáme očistené, nakrájané kuracie prsia. Osolíme, pridáme mandľovú pastu a jogurt a dobre premiešame. Pridáme čili korenie a zasa premiešame. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Vo woku si zohrejeme olej a plnú lyžicu masla. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a opekáme, kým cibuľa nezosklovatie.
Pridáme marinované mäso a opekáme na stredne silnom alebo slabom (treba si to regulovať) ohni približne 10 minút. Občas premiešame.
Pridáme 3/4 lyžice čerstvej koriandrovej vňate a premiešame. Pridáme smotanu, premiešame a prikryté varíme na slabom ohni 10 minút. Občas premiešame.
Hotové jedlo ozdobíme zbytkom koriandrovej vňate a podávame s plackami: Naan, Paratha alebo ryžou.