Kuřátko na paprice recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- Omáčka:
- špetka soli (na dochucení)
- 1/2 l vody (na začátku)
- 1/2 l vody (po uvaření stehen)
- 1 sladká smetana
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 zeleninový masox
- 200 ml mléka
- 2 kuřecí stehna
- 2,5 lžíce hladké mouky
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 5 cibulí (středně velkých)
Postup Kuřátko na paprice
Postup přípravy receptu
-
Na rostlinném oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku, kterou poprášíme polévkovou lžící sladké papriky.
Vložíme zeleninový bujón a zlehka orestujeme.
Do hrnce poté vložíme omytá kuřecí stehna a zalijeme 1/2l vlažné vody.
Poté necháme 90 minut podusit pod pokličkou, dokud maso krásně nezměkne.
Po 90 minutách stehna opatrně vyjmeme, odstraníme kůži a dle zvyku maso obereme nebo necháme jednotlivé části v celku (pokud necháváme v celku, tak kůži neodstraňujeme, aby maso nebylo suché).
Do hrnce přidáme kůži z kuřete, přilijeme sladkou smetanu (čím víc % tím lepší chuť) a vlažnou vodou 2x důkladně vypláchneme kelímek, jehož obsah vždy opět vylijeme do hrnce.
Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem a ke konci zahustíme hladkou moukou rozmixovanou v mléce.
Ti, kteří si maso rádi obírají (třeba i kvůli dětem) mohou obrané maso vložit do hotové omáčky. My doma podáváme s Brádelákama, ale je možné podávat i s jiným druhem knedlíků či těstovinami.