Kuře Kung- pao recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 400 g kuřecí prsa
- 2 bílky
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- 5 lžic rostlinného oleje
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 4 lžíce arašídů
- lžička chilli
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 cibule
- lžička cukru
- lžička octa
- špetka vegety
Postup Kuře Kung- pao
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet.
Na pánvi rozpálíme asi pět lžic oleje a za stálého míchání a oddělování masa je osmažíme. Osmažené maso vyjmeme a dáme stranou.. Odlijeme nadbytečný olej až na asi dvě lžíce.
Pak olej znovu rozehřejeme, vrátíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku a čtyři lžíce arašídů, opečeme.
Zvlášť si připravíme zálivku z jedné lžičky chilli, dvou lžic vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, lžičky cukru, lžičky octa a špetky vegety. Maso na pánvi přelijeme, zamícháme a osmahneme.