Kuře Kung- pao recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

400 g kuřecí prsa
2 bílky
3 lžíce hladké mouky
sůl
5 lžic rostlinného oleje
1 červená paprika
1 zelená paprika
4 lžíce arašídů
lžička chilli
2 lžíce bílého vína
2 lžíce sójové omáčky
1 cibule
lžička cukru
lžička octa
špetka vegety

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet.

  2. Na pánvi rozpálíme asi pět lžic oleje a za stálého míchání a oddělování masa je osmažíme. Osmažené maso vyjmeme a dáme stranou.. Odlijeme nadbytečný olej až na asi dvě lžíce.

  3. Pak olej znovu rozehřejeme, vrátíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku a čtyři lžíce arašídů, opečeme.

  4. Zvlášť si připravíme zálivku z jedné lžičky chilli, dvou lžic vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, lžičky cukru, lžičky octa a špetky vegety. Maso na pánvi přelijeme, zamícháme a osmahneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!