Kuře na paprice s hráškem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

500 g kuřecího masa
1 střední cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky / nemusí být /
150 ml smetany
1 hrnek čerstvého vyloupaného hrášku
drůbeží vývar
2 lžíce mouky
1 lžíce másla
citronová šťáva
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej se lžící másla a necháme na něm zpěnit jemně pokrájenou cibuli. Přidáme osolené kuřecí maso, orestujeme ho, zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a zalijeme vývarem.

  2. Dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme 20 minut provařit.

  3. Před koncem přidáme hrášek (nesmí se rozvařit), zakápneme citronem, zjemníme omáčku smetanou a vrátíme do ní maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!