Kuře na podestýlce recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře (nebo jen kuřecí stehna)
1 kg předsmažených bramborových hranolků (mohou být i nesmažené)
2 pytlíky rýže (cca 250 g)
1 větší lečo
koření na kuře
zelené bylinky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře/stehna vykostíme, naporcujeme na větší kousky, osolíme, okořeníme a necháme odpočívat.

  2. Pokud nemáme bramborové hranolky z obchodu, uděláme si svoje a mírně je předsmažíme na horkém oleji a dáme okapat.

  3. Dále rozpálíme suchou pánev a lehce opražíme rýži nasucho.

  4. Zapékací mísu vytřeme olejem (pokud použijeme svoje hranolky – není třeba) a vrstvíme: hranolky – ty osolíme, opepříme, dále rýži, bylinky, lečo a nakonec kuřecí kousky.

  5. Trochu podlijeme vodou, aby byla štávička a pečeme zakryté cca 1 hodinu na 200st. a ke konci odkryjeme, aby bylo kuře křupavé. Kontrolujeme šťávu, případně podlijeme ještě trošku vodou.

  6. Podáváme už jen s dobrým čerstvým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!