Kuře na podestýlce recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuře (nebo jen kuřecí stehna)
- 1 kg předsmažených bramborových hranolků (mohou být i nesmažené)
- 2 pytlíky rýže (cca 250 g)
- 1 větší lečo
- koření na kuře
- zelené bylinky
- sůl
- pepř
Postup Kuře na podestýlce
Postup přípravy receptu
-
Kuře/stehna vykostíme, naporcujeme na větší kousky, osolíme, okořeníme a necháme odpočívat.
Pokud nemáme bramborové hranolky z obchodu, uděláme si svoje a mírně je předsmažíme na horkém oleji a dáme okapat.
Dále rozpálíme suchou pánev a lehce opražíme rýži nasucho.
Zapékací mísu vytřeme olejem (pokud použijeme svoje hranolky – není třeba) a vrstvíme: hranolky – ty osolíme, opepříme, dále rýži, bylinky, lečo a nakonec kuřecí kousky.
Trochu podlijeme vodou, aby byla štávička a pečeme zakryté cca 1 hodinu na 200st. a ke konci odkryjeme, aby bylo kuře křupavé. Kontrolujeme šťávu, případně podlijeme ještě trošku vodou.
Podáváme už jen s dobrým čerstvým salátem.