Kuře pečené k zelí a knedlíkům recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře nebo 4 stehna či čtvrtky
2 střední cibule
4 stroužky česneku
kmín (může být drcený)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl.

  2. Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek.

  3. Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem.

  4. Podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.

  5. Po 40 minutách pekáč odkryjeme o opečeme maso z obou stran do dozlatova a dokřupava. V případě potřeby ještě podlijeme a ze stran seškrábneme připečené kousky z výpeku.

  6. Maso můžeme vyjmout a výpek zahustit podobně jako u vepřových výpečků. Podáváme s dušeným kysaným zelím a u nás s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!