Kuře pod peřinkou podle Mariána Labudy recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře (nebo 4 stehna)
sůl
sladká červená paprika (můžeme přidat i špetku pálivé)
1 lžíce oleje na pekáček
Rozpočet na peřinku:
500 g vepřového bůčku (nepříliš tučný)
3 rohlíky
1 cibule
2-3 stroužky česneku
majoránka
pepř
sůl
Vegeta (dnes Vegeta bez glutamátu nebo zcela vynecháme)
1 vajíčko
zelená petrželka
případně trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře rozporcujeme na čtvrtky, vykostíme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku nebo větší zapékací mísy, osolíme a posypeme paprikou. Kuřecí díly (stehna) je dobré jen osolené předem trochu opéct, aby kůžička dostala dobrou chuť nebo kůži před pečením stáhnout, ale dělala jsem i bez opečení a s kůží a bylo to moc dobré.

  2. Bůček umeleme na masovém strojku i s ve vodě namočenými a vymačkanými rohlíky, spolu s masem umeleme i cibuli a česnek, okořeníme Vegetou, majoránkou a pepřem, spojíme syrovým vajíčkem a propracujeme. Jednotlivé porce kuřete přikryjeme bůčkovou sekaninou jako peřinkou, posypeme sekanou petrželkou (já petrželku zapracovávám do fáše (peřinky), aby se při pečení nespálila. Je-li třeba, zakápneme vše olejem.

  3. Dáme péci do horké trouby a pečeme asi 1 hodinu bez podlévání. Podáváme s bramborovou kaší, zdobíme kolečky rajčat a petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!