Kuře Tandoori s kuskusem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 porce kuřecího masa s kůží - měla jsem horní stehna s kostí celkem 800 g
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 150 - 200 g bílého jogurtu
- 1 zarovnaná lžíce koření garam masala
- 1 zarovnaná lžíce tandoori masala
- možno přidat trochu šťávy z limetky
- 400 g kuskusu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- zhruba 800 ml drůbežího vývaru
- plocholistá petržel
- čerstvá máta
Postup Kuře Tandoori s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Díly kuřecího masa šikmo do hloubky ze strany kůže nařízneme, osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s kořením, porce masa touto směsí potřeme, vložíme do vhodné nádoby s víkem a necháme nejraději do druhého dne odležet.
Jednotlivé porce naloženého masa důkladně zabalíme do alobalu tak, aby nám nevytékala šťáva, uložíme na plech a v troubě vyhřáté zhruba na 180°C pečeme podle velikosti porcí přibližně 35 minut. Pak porce masa z alobalu vyjmeme, přelijeme výpekem a podáváme s kuskusem.
Ten si buď připravíme dle návodu na sáčku nebo tak, že kuskus vložíme do mísy, zalijeme horkým kvalitním vývarem tak, až je ponořený, přidáme nasekanou petržel a mátu, promícháme a necháme v teple zhruba 10 minut pod pokličkou odstát, až kuskus absorbuje veškerý vývar. Pak znovu přidáme horký vývar, osolíme, opepříme, zamícháme a znovu necháme odstát.
Opakujeme tak dlouho, až je kuskus měkký.