Kuře Tandoori s kuskusem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 porce kuřecího masa s kůží - měla jsem horní stehna s kostí celkem 800 g
sůl
hrubě mletý pepř
150 - 200 g bílého jogurtu
1 zarovnaná lžíce koření garam masala
1 zarovnaná lžíce tandoori masala
možno přidat trochu šťávy z limetky
400 g kuskusu
sůl
čerstvě mletý pepř
zhruba 800 ml drůbežího vývaru
plocholistá petržel
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Díly kuřecího masa šikmo do hloubky ze strany kůže nařízneme, osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s kořením, porce masa touto směsí potřeme, vložíme do vhodné nádoby s víkem a necháme nejraději do druhého dne odležet.

  2. Jednotlivé porce naloženého masa důkladně zabalíme do alobalu tak, aby nám nevytékala šťáva, uložíme na plech a v troubě vyhřáté zhruba na 180°C pečeme podle velikosti porcí přibližně 35 minut. Pak porce masa z alobalu vyjmeme, přelijeme výpekem a podáváme s kuskusem.

  3. Ten si buď připravíme dle návodu na sáčku nebo tak, že kuskus vložíme do mísy, zalijeme horkým kvalitním vývarem tak, až je ponořený, přidáme nasekanou petržel a mátu, promícháme a necháme v teple zhruba 10 minut pod pokličkou odstát, až kuskus absorbuje veškerý vývar. Pak znovu přidáme horký vývar, osolíme, opepříme, zamícháme a znovu necháme odstát.

  4. Opakujeme tak dlouho, až je kuskus měkký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!