Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

Já jsem dělala pouze pro sebe, takže se jedná o jednu porci.
1 kuřecí prso nebo stehenní řízek
1 hruška
1/4 menšího celeru
100 g nivy
cca 3 polévkové lžíce smetany na vaření
koření na kuře (používám bejby gril)
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.

  2. Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3 mm.

  3. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě.

  4. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.

  5. Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) nivou.

  6. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.

  7. Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!