Kuřecí kapsa s hráškovým krémem a dukátky recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

6 ks kuřecích prsou
3 ks uvařených vajec
3 dl kuřecího vývaru
300 g čerstvého hrášku (lze nahradit mraženým)
sůl
pepř
směs koření na paellu
olej
máslo
česneková pasta ze zelených výhonků (květní stvol)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu.

  2. Vnitřek kapsy naplníme lžičkou česnekové pasty a vložíme polovinu uvařeného vejce.

  3. Otvor zajistíme za pomoci párátka.

  4. Prsa z obou stran osolíme, opepříme a velice jemně – jen pro barvu posypeme kořením na paellu.

  5. Pánev rozehřejeme s trochu oleje a naplněná kuřecí prsa velmi zprudka opečeme do zlatavé barvy.

  6. Opečená prsa vložíme do pekáče a dáme je dopéct do trouby na 20 minut na plný výkon cca 230 st.

  7. Do menšího hrnce nalijeme kuřecí vývar a přidáme hrášek.

  8. Vaříme 20 minut a tím se nám vývar i zredukuje a lehce zesílí ve své chuti.

  9. Poté za pomocí ponorného mixéru vytvoříme hráškový krém, který následně propasírujeme přes jemné sítko a dochutíme oříškem másla, solí a pepřem.

  10. Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  11. Ochutíme bylinkovou solí a opečeme dozlatova na troše oleje v pánvi a podáváme.

  12. Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň. Na ozdobu si můžeme odebrat i trochu hrášku, před rozmixováním a následně s ním posypat pokrm před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!