Kuřecí kari recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 kuřecí stehna
- 3 stroužky česneku
- 1/4 lžičky strouhaného zázvoru
- 100 ml kuřecího vývaru (nebo podle potřeby)
- 1 velká červená cibule
- olej
- 1/3 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky garam masala
- 1/3 lžičky kurkumy
- 1/3 lžičky mletého chilli koření
- 100-150 ml kokosového mléka
- hrst koriandrové natě
- sůl
Postup Kuřecí kari
Postup přípravy receptu
-
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. V tej istej panvici na oleji, ktory v nej zostal orestujeme rimsku rascu. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a struhany zazvor. Cibulu restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie a premiesame. Pridame maso, kuraci vyvar, privedieme ho do varu a maso povarime pod pokrievkou na miernom ohni 10 minut. Potom pridame kokosove mlieko a garam masala. premiesame a povarime dalsich 5 minut. Do hotoveho kari vhodime nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna. Podavame s ryzou.