Kuřecí kari recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

3 kuřecí stehna
3 stroužky česneku
1/4 lžičky strouhaného zázvoru
100 ml kuřecího vývaru (nebo podle potřeby)
1 velká červená cibule
olej
1/3 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky garam masala
1/3 lžičky kurkumy
1/3 lžičky mletého chilli koření
100-150 ml kokosového mléka
hrst koriandrové natě
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. V tej istej panvici na oleji, ktory v nej zostal orestujeme rimsku rascu. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a struhany zazvor. Cibulu restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie a premiesame. Pridame maso, kuraci vyvar, privedieme ho do varu a maso povarime pod pokrievkou na miernom ohni 10 minut. Potom pridame kokosove mlieko a garam masala. premiesame a povarime dalsich 5 minut. Do hotoveho kari vhodime nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna. Podavame s ryzou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!