Kuřecí kousky v růžičkové kapustě recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 vykostěné kuřecí čtvrtky bez kůže
- 100 g slaniny
- 500 g růžičkové kapusty
- 1 větší cibule
- 4 větší stroužky česneku
- 1 sáček šťáva k drůbeži
- mletý pepř na dochucení
Postup Kuřecí kousky v růžičkové kapustě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvtrky vykostíme, zbavíme kůže, opláchneme, osušíme a každou čtvrtku překrojíme na 4 kusy.
Kapustičky, cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kapustičky necháme vcelku.
Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s cibulí do většího rozpáleného hrnce orestovat. Až vše začne zlátnout, přidáme nakrájené maso a necháme ho z obou stran zatáhnout.
Mezitím si v 1/2 l studené vody podle návodu rozmícháme obsah sáčku s drůbeží šťávou.
Až se maso zatáhne a dostane šedavou barvu, přidáme kapustičky, rozmíchanou šťávu, pořádně promícháme, uvedeme k varu a na mírném plameni za občasného zamíchání ode dna vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté plamen opět zesílíme, pokličku odstraníme a za stálého míchání necháme 5 minut odvařit trochu tekutiny.
Pak přidáme prolisovaný čenek, trochu mletého pepře, ještě minutku provaříme a můžeme podávat. Nejlépe se hodí vařené brambory.