Kuřecí maso na zelených fazolkách, houbách a kopru recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecího stehna
100 g uzené slaniny nebo plátek prorostlého uzeného masa
3 velké hrsti zelených fazolek
velká hrst čerstvých hub
1 větší cibule
5 stroužků česneku
(malá kytička) kopru
sul
trošku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si osolíme, slaninu nebo uzené maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky a fazolky pokud jsou dlouhé pokrájíme.

  2. Do hrnce si nalejeme malinko oleje, do hodně rozehřátého dáme opéct z obou stran maso pak cibuli s česnekem a až se trochu opeče přidáme uzené kostičky, houby na kousky, mírně dusíme ve vlastní šťávě (houby i cibule jí mají dost), když maso začíná měknout, dáme fazolky spolu s koprem, dosolíme, přilijeme vodu a dusíme až je vše měkké. Potřebujeme-li více šťávy, dáme vody víc a zahustíme jíškou Knorr, nebo Solamylem a převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!