Kuřecí medailonky Izrael recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kg kuřecích prsních řízků
- 1 polévková lžíce koření Izrael (Samuel)
- pórek
- mrkev
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí medailonky Izrael
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nařežeme šikmo na stejně velké medailonky. V trošce oleje rozmícháme koření Izrael“ a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne.
Do rozpálené pánve vložíme naložené maso, a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na malé kostičky nakrájenou jednu mrkev a na nudličky nakrájený pórek (cca 15 cm).
Podlijeme kuřecím vývarem (není-li - použijeme kostku bujónu) a lehce necháme na mírném ohni provařit, dokud mrkev nezměkne.
Omáčka se zahustí sama rozvařením na jemno nakrájeného pórku. Podáváme s těstovinou, rýží nebo bramborem.