Kuřecí miniroládky s paprikovou pastou a ementálovou omáčkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 6 ks kuřecích prsních řízků
- 150 g sýru ementál
- 1 obdelníček smetanového taveného sýru
- 1 Rama cremefine na vaření
- paprikový krém v tubě
- olej
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí miniroládky s paprikovou pastou a ementálovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozřízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bohatě paprikovou pastou – krémem.
Zamotáme každé prso do miniroládky a převážeme nití, aby si udržela tvar.
V trošce oleje na pánvi zlehka opékáme do křupava a otáčíme postupně ze všech stran.
Opékáme zlehka, aby bylo maso propečeno i uvnitř miniroládky.
V hrnci si prohřejeme Ramu cremefine a pomalu vmícháváme na jemno nastrouhaný ementál dokud se nerozpustí, přidáme i tavený sýr a po rozpuštění můžeme pro odstranění hrudek (pouze zda konzumentům případná hrubší struktura omáčky vadí) rozmixujeme ponorným mixerem do hladka.
Provaříme asi 5 minut, čímž se nám omáčka zahustí a již jen dochutíme solí. Podáváme dle chuti s těstovinou tvaru pene.