Kuřecí miniroládky s paprikovou pastou a ementálovou omáčkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

6 ks kuřecích prsních řízků
150 g sýru ementál
1 obdelníček smetanového taveného sýru
1 Rama cremefine na vaření
paprikový krém v tubě
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bohatě paprikovou pastou – krémem.

  2. Zamotáme každé prso do miniroládky a převážeme nití, aby si udržela tvar.

  3. V trošce oleje na pánvi zlehka opékáme do křupava a otáčíme postupně ze všech stran.

  4. Opékáme zlehka, aby bylo maso propečeno i uvnitř miniroládky.

  5. V hrnci si prohřejeme Ramu cremefine a pomalu vmícháváme na jemno nastrouhaný ementál dokud se nerozpustí, přidáme i tavený sýr a po rozpuštění můžeme pro odstranění hrudek (pouze zda konzumentům případná hrubší struktura omáčky vadí) rozmixujeme ponorným mixerem do hladka.

  6. Provaříme asi 5 minut, čímž se nám omáčka zahustí a již jen dochutíme solí. Podáváme dle chuti s těstovinou tvaru pene.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!