Kuřecí nudličky v tempuře recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2x kuřecí prsa
sůl
2 lžíce kukuřičné mouky
1,5 lžíce hladké mouky
voda - LEDOVÁ
Dále dle chuti:
mletá paprika
chilli sušené
pepř mletý
kari
tandoora koření
kurkuma
česnek sušený

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo krůtí maso pokrájíme na nudličky a osolíme. Mouky smícháme s libovolným kořením, které máme v oblibě a s ledovou vodou (cca 1,5 dl) promícháme (nešlehat) na těstíčko řídké asi jako na palačinky. Osolené nudličky masa pak do kořeněné tempury namáčíme a jednu po druhé dáváme smažit do pánve s vyšší vrstvou rozpáleného oleje dokřupava. Po osmažení podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.

  2. Do tempury nedáváme vejce, aby byly nudličky po osmažení co nejkřupavější. Nešleháme ze stejného důvodu, do těstíčka tedy zbytečně nevháníme vzduch.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!